“Ilmselt on olemas halvemaid stsenaariume kui see, mida ma nüüd kirjeldama hakkan, aga seegi on piisavalt paha, et ärgitada inimesi positiivselt tegutsema ja oma tegevusi/valikuid läbi mõtlema,” kirjutab Lukmann oma blogis.

Esimesena pakub Lukmann, et Keskerakonna ja Rahvaliidu ühinemisel tekib Keskerakond, mis võib omandada lisaks enamike venekeelsete toetusele ka korraliku hulga Eesti valijaid. “2011. aasta valimistel saab Rahvaliidu alla neelanud Keskerakond 45 kohta ja moodustab valitsuse koos sotsidega, kelle kodustamise ja korrumpeerimisega on juba alustatud.”

Uus valitsus võtab nõuniku arvates vastu astmelise tulumaksu, tõstab pensione ja tegeleb ka muudes valdkondades riigi kulude kergitamise, eelarve miinusesse laskmise ja kõva lanuvõtmisega.

“Eesti majanduse põhjalaskmine — kulud ületavad tulud, välisinvesteeringud kaovad, ettevõtted otsivad stabiilsemat ja sõbralikumat ettevõtluskeskkonda, töökohad kaovad, riik tegeleb mastaapse silmamoondusega ja vajub järjest sügavamale sohu,” kirjeldab Lukmann.

“Eesti majanduse päästmisaktsioonid hakkavad toimuma heanaaberlike suhete arendamise kaudu Venemaaga, Savisaar “taastab transiidi”, Vene raha voolab sisse, korruptsioon kasvab, edumeelsemad inimesed pühivad Eestimaa tolmu jalgadelt,” jätkab ta. “Nord Streami üks baase kolib Sillamäele, Tiit Vähi on rõõmus, Soome lahel turvavad NordStreami ehitust Vene sõjalaevad. Palvetame, et nad “provokatsioone” ei korraldaks, et leida ettekäändeid. Ainus rahutagaja on inimeste meelest Edgar Savisaar, kes ikka ja jälle “kangelaslikke võidukaid” läbirääkimisi peab.”

“2015. aastal liituvad sotsid enne parlamendivalimisi Keskerakonnaga, et midagigi saada — Nestor lahkub poliitikast memuaare kirjutama ja otsib igaks juhuks korteri Stockholmis,” ennustab Lukmann ja lisab, et valimistel saavutab Keskerakond 65-70 kohta.

Peaminister Savisaar algatab põhiseaduse muutmise, ühendatakse peaministri ja presidendi ametikoht, riigivanemaks saab Savisaar, järgneb ajakirjanduse suukorvistamine ning alustatakse mastaapset EList ja NATOst lahkumise kampaaniat, maalib nõunik sünge tulevikuvisiooni.

“Eesti lahkub EList ja NATOst. Eesti liitub SRÜ sõbraliku perega 2018. aastal, sisuline iseseisvus on teist korda läbi saanud,” kirjutab Lukmann lõpetuseks.