Keskerakonna võitu kommenteerides ütles Laar, et Keskerakonna vastandav poliitika Tallinnas ja Ida-Virumaal läks mujal Eestis neile kalliks maksma. “Mitmetes teistes kohtades jäid neil tulemused saavutamata. Keskerakonna jaoks tervikuna oli valitud taktikal selge poliitiline hind, mida tuli maksta.”

Keskerakonnale tõi Laari sõnul edu see, et vene kogukonnaga suheldi väga palju. “Me tegime seda vähem. Kindlasti hakkame rohkem suhtlema venelastega. Tuleb rohkem selgitada oma seisukohti ja rääkida inimestega. Keskerakonna propaganda taustal jäi paljudele vene valijatele info teiste kandidaatide kohta häguseks,” arvas Laar.

Olgugi, et Tallinnas tuli vastu võtta kaotus, jäi Isamaa ja Res Publica Liit valimistulemustega üldjoontes rahule.

“Võrreldes hinnangutega ületasime tulemuse kahekordselt. Valimised võideti Järva-, Rapla-, Võru- ja Viljandimaal. Paides, Kärdlas ja Mõisakülas. Saavutasime pea kõikides linnades üsna hea tulemuse, välja arvatud Narva ja Valga,” rääkis Laar pressikonverentsil.

“Selle taustal võib kogu tulemust pidada üsna heaks ja oleme sellega rahul,” lisas ta.

“Ebaõnnestumise kohta ma pole leidnud, pea kõikjal oli tulemus ennustusest parem,” ütles Tallinna linnapea kohast ilma jäänud Laar.

Samuti prognoosib Laar roheliste ja Rahvaliidu tulemust kommenteerides, et järgmises riigikogus võib olla ainult neli parteid.