Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees kõneles mainitud teemal päev varem Soome Koonderakonna (Kokoomus) noorte välis- ja julgeolekupoliitilisel seminaril Helsingis, vahendab BNS.

Laari hinnangul on Venemaa sõjavägi umbes paarkümmend aastat ajast maas, kui võrrelda seda võimsamate lääneriikide sõjajõududega. Ta tõi oma väite kinnituseks muu hulgas 2008. aasta suvel aset leidnud Venemaa ja Gruusia sõja.

"Venemaal ei õnnestunud oma parimate väeosadega kukutada Gruusia valitsust või purustada täielikult selle armeed, mille parimad üksused olid sel ajal Iraagis," ütles Laar.

Interfax vahendas augusti alguses Venemaa eelarvepoliitika põhisuundi tutvustavat dokumenti, millest selgus, et riik kavatseb aastail 2011-2013 märkimisväärselt suurendada riigi kaitse-eelarvet. Rahandusministeeriumi kinnitusel kasvab kaitse-eelarve 1,3 triljonilt rublalt 2010. aastal kuni 1,4 triljonini 2011. aastal, seejärel 1,57 triljonini 2012. aastal ning veidi enam kui 2 triljonini 2013. aastal.

Dokumendis osutati, et kaitsevallas on prioriteetseks ülesandeks kindlustada riikliku relvastusprogrammi aastateks 2011-2020 täitmine, mis näeb ette armee kompleksset ümberrelvastamist kaasaegse relvastuse ja sõjatehnikaga alates 2011. aastast.