“Ajalugu ja jalgpall on ohtlik kokteil. Venemaal on seda kahjuks viimastel nädalatel üritatud kokku segada. Vene jalgpallifännide poolt tribüünile veetud suur Peeter I pilt pidi rootslastele meelde tuletama kaotust Poltaava lahingus. Veel hullem — Vesti-24 kanalis näidati iga poole tunni taga reklaami, milles olid katked Jäälahingust ja Poltaava lahingust ning “Gladiaatori” muusika taustal nähtav tekst -Venemaa 2, Rootsi 0,” kirjutab Laar oma ajaveebis.

Laar märgib, et mitmed analüütikud on kõiges selles näinud marurahvusluse kasvu Venemaal. Rootsi saatkond jäi oma kommentaarides rahulikuks, mainides vaid, et kui Rootsi televisioonis peaks hakkama näitama kõiki lahinguid, mida rootslased venelaste vastu võitnud on, siis oleks nimekiri üsna pikk.

“Kõrged ootused seadsid Venemaa noore ning ilusat jalgpalli mängiva meeskonna ilmselt tugevama surve alla, kui ta kanda suutis — muidu oleks hävingut Hispaania vastu poolfinaalis raske seletada. Vahest ongi hea, et Venemaa tee poolfinaalis lõppes. Hispaania ja Venemaa pole omavahel sõdinud, mis oleks aga juhtunud, kui Venemaa finaalis Saksamaalt oleks lüüa saanud?”.