Rahandusministeeriumi eile avaldatud eelarveprognoos osutab, et mingist metsikust majanduskasvust on veel vara rääkida, kirjutab Laar oma blogis.

"Hea uudis on näiteks see, et Eesti majandusel läheb paremini, kui pessimistid ootasid. Kui Savisaar pajatab endiselt eelseisvast pankrottide lainest ning mingist totaalsest katastroofist, siis tegelikult hakkab majandus kriisist välja ronima.

Ekspordi kasv on sellest parim tõend. Loodetavasti pole rahandusministeeriumi mustad prillid varasemate roosadega asendunud ja eelarve laekumise prognoos pole tegelikkusest optimistlikum.

Seda näib kinnitavat ka prognoosis sisalduv aus ülevaade olukorrast meie tööturul. Jah, tööpuuduse kasv õnnestub meil ilmselt peatada, kiiret tööpuuduse langust pole kahjuks aga oodata.

See omakorda toob kaasa puudujäägi sotsiaalmaksu laekumises ning ka tarbimise aeglase taastumise, mis omakorda väljendub taas madalas maksude laekumises. Nii tuleb valitsusel järgida lihtsat põhimõtet – sõltumata valimiste lähenemisest hoida järgmise aasta eelarvet koostades pea külma ning jalad maas.

Uut kulutusrallit pole Eestil ruumi alustada. Kulutused riigivalitsemisele tuleb külmutada, kui millekski lisaraha anda, siis ainult võitlusele tööpuuduse vastu. Sest tegelikult sõltub just sellest, milliseks maksude laekumine riigieelarvesse kokkuvõttes kujuneb."