Senaator Lieberman ütles, et Eesti on teistele riikidele eeskujuks nii oma demokraatlike ja majanduslike reformidega kui tegevusega e-riigi ehitamisel ja kaitsel.

Senaatorit huvitas Eesti kogemus küberkaitse alal, kohtumisel puudutati pikemalt ka küberkaitseliidu tegevust, mis on heaks näiteks koostööst kaitseväe ja tsiviilstruktuuride vahel.

„Ka Ameerika Ühendriigid tegelevad aktiivselt küberkaitsega, kuid neile on silma jäänud Eesti tõhusus ja pühendumus sellel alal,“ ütles kaitseminister Laar.

Ameerika Ühendriikides visiidil viibiv kaitseminister jätkab kohtumisi USA mõttekodade esindajate ja juhtivate poliitikutega. Kõne all olnud USA-Eesti kahepoolsed suhted ja kaitsealane koostöö, samuti olukord Venemaal ning küberjulgeolek.

„Koostöö Ühendriikidega on juba praegu väga tihe, kuid usun, et seda saab veelgi parandada. Hea on näha, et nii mõnelgi alal pole me enam siin saaja, vaid juba ka andja rollis. Iga kongresmen, kellega olen kohtunud, teab Eestit hästi meie panuse tõttu Afganistanis, meie sõdureid kiidetakse ning tunnustatakse,“ sõnas Laar.

Eestit tunnustatakse ka otsustava tegevuse eest majanduskriisist väljumisel, valusate, kuid vajalike kärbete ning kaitsekulutuste tõstmise eest kahele protsendile sisemajanduse kogutoodangust.

„USA kaitseeelarvega võrreldes on loomulikult tegemist väikeste summadega, kuid see, kuidas Eesti kõigele vaatamata oma lubadustest ning põhimõtetest kinni peab, on muljetavaldav ka Ameerika jaoks,“ lausus kaitseminister Laar.