Peaminister Andrus Ansip on teisipäevast järgmise nädala esmaspäevani puhkusel ja sel ajal täidab peaministri kohuseid kaitseminister Mart Laar, vahendab BNS.

Aprilli alguses ametisse astunud valitsus pani ühe esimese asjana paika peaministri asendamise korra, mille järgi nimetab Reformierakonna esimees, peaminister Andrus Ansip enda äraolekul asendajaks Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimehe, kaitseminister Mart Laari ja tema äraolekul teiseks asendajaks reformierakondlasest keskkonnaminister Keit Pentuse.

Riigikogu Tiibeti toetusrühma esimehe, IRL-i kuuluva Andres Herkeli sõnul osaleb Mart Laar kolmapäeval kell 11.50 Toompea lossis Kalevipoja saalis lõunasöögil dalai-laama auks, mille korraldab parlamendi Tiibeti toetusrühm. Mart Laaril oli riigikogu ruumides dalai-laamaga kohtumine ka kümme aastat tagasi, kui ta oli peaminister.

Peaminister Andrus Ansip ütles juba veebruaris, et Eesti on järginud kogu aeg ühe Hiina poliitikat ja nii nagu kõigi teiste riikide peaministrid, hoidub ka tema ametlikest kohtumistest dalai-laamaga.