Laar kirjutas täna esimesena alla resolutsioonile, mis suunas teede- ja sideminister Toivo Jürgensonile kaalumiseks ettepaneku muuta liikluseeskirja. Ettepaneku esitaja on Ingrid Salk ja selle kohaselt peaks suurendama vöötrada eiravate juhtide karistusi, teatas ETAle valitsuse infonõunik Tex Vertmann.

Teiste hulgas sai resolutsiooni ka TOMis hulgaliselt kommentaare kogunud ideed minna taas üle suveajale, mille esitas portaali avamise päeval mittetulundusühingu Kolmekümneste Klubi nimel Ülar Jõesaar. Suveajale ülemineku ettepanek saadeti käsitlemiseks majandusminister Mihkel Pärnojale.

Samuti saatis peaminister justiitsminister Märt Raskile vastamiseks ettepaneku surmanuhtluse rakendamiseks mõrvaritele. Selle mõtte esitas TOMis Olev Vaher.

Vertmanni sõnul kirjutas peaminister kokku alla 26 resolutsioonile.

Ministeeriumid peavad seaduse kohaselt peaministri resolutsioonile vastatama ühe kuu jooksul. Vastused on näha ka TOMi leheküljel internetis http://tom.riik.ee .

Valitsuse otsedemokraatia portaalil TOM on üle 1300 registreeritud kasutaja. TOMi on avamisest alates külastatud ligi 300.000 korda. Kokku on esitatud 138 ideed, millest 19 on hääletusel tagasi lükatud.

Otsedemokraatia portaal Täna Otsustan Mina (TOM) avati 25. juunil. TOMis saab esitada ideid, algatusi, ettepanekuid ja mõtteid ning kommenteerida nii teiste poolt esitatut kui ka ministeeriumides väljatöötatud õigusaktide eelnõusid nende tutvustamise faasis.