Sotsiaal-, sise- ja justiitsministrilt ülevaate saanud Laar tõdes olukorra tõsidust, kuid lisas, et vajalikud süsteemid ja kriisijuhtimise käsuliinid töötavad ning seega on olukord valitsuse kontrolli all, teatas valitsuse pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

Samas kutsus peaminister inimesi üles andma politseile igakülgset informatsiooni salaviinaga hangeldajate kohta, kuna see aitaks süüdlasi leida ja inimelusid säästa.

Sotsiaalminister Eiki Nestor teavitas peaministrit ja kolleege sellest, et haiglate koostöö pühapäeva hilisõhtul ja esmaspäeval on olnud edukas ning ressursse nii seadmete kui ka arstide näol jätkub.

Siseminister Tarmo Loodus selgitas, mida siseministeeriumi ja politseiameti töötajad on salaviina pähe puupiiritust müünud inimeste väljaselgitamiseks ja tabamiseks ette võtnud. Ettekande tegi ka justiitsminister Märt Rask.

Alustatud on ka Pärnu naabermaakondade ja maakonnaga piirnevate valdade juhtide teavitamist, et inimesed võimalikust salaviinaga äritsejatest kohe politseile teada annaksid, märkis pressiesindaja.