Laar ütles ETV saates "Kahekõne", et nüüd, mil ta on otsuse teinud, saab erakond hakata pihta ministrikohtade jaotamisega. "Ma ei saanud enam venitada," ütles kaks korda peaministriametis olnud Laar.

"Otsus ei sündinud kergelt," sõnas Laar.

Laari sõnul saab avalikkus teada tema otsusest asuda ministriks või mitte pärast pühapäeval toimuvat IRLi volikogu.

Kas tulevane kaitseminister?

Laar keeldus avalikustamast, milline ministrikoht oleks võimupartei esimehele vääriline. "Kõik on väärilised. Eestis on kõik ministeeriumid tähtsad, ükski pole vähem tähtsam. See, milline ministeerium on, sõltub ministrist ning mina olen seda oma peaministriaastate ajal näinud," rääkis Laar.

Kõige rohkem on Laari puhul räägitud kui tulevasest kaitseministrist. Laar sõnas, et seni on need kõik vaid spekulatsioonid.

Ta möönis, et Eesti riigikaitse on talle oluline. Sama oluliseks peab ta haridusministri ametit ning majandusministri valdkond on talle samuti tuttav. Olen tegelenud sellega väljaspool Eestit, olen olnud sel alal nõunik, rääkis ta.

Laar selgitas, et IRLi ministriportfellide jaotamise kogupilt pole veel otsustatud. "Me räägime veel läbi. Minu otsust oli ju vaja, et kogu protsessiga pihta hakata. Ma ei saanud enam venitada," rääkis Laar.