"Opositsiooni hüsteeriline populism ei leidnud rahva toetust, mistõttu ei tulnud meelt avaldama kuigi palju rahvast," ütles peaminister Laar ajakirjanikele.

Peaministri sõnul mõistavad inimesed, et elektrijaamade müügi vastu Ameerika ettevõttele NRG võib ju olla, kuid samas ei ole opositsioonil paremat lahendusvarianti välja pakkuda.

"Eesti energiasüsteem vajab investeeringuid, vastasel korral kukub see paari aasta pärast kokku. Siis satub Eesti sõltuvusse Venemaa elektrienergiast, mis on juba otseseks ohuks Eesti julgeolekule," märkis Laar.

Keskerakonna noortekogu esimees Lauri Laasi väljendas üllatust peaminister Laari väite puhul, nagu oleks "opositsiooni hüsteeriline meeleavaldus" läbi kukkunud.

Laasi ütles, et tema nägi meeleavaldusel ainult üht hüsteeriliselt ringi kargavat ja kätega vehkivat inimest, kes osutus välisministeeriumi kantsleriks Indrek Tarandiks.

"Oleksin väga üllatunud, kui koalitsioon suudaks taolise vihmase ilmaga sama palju inimesi meelt avaldama koguda," märkis Laasi. "Ka riigikogu teisipäevasest erakorralisest istungist osavõtnute arv teeb mind optimistlikuks - kohal oli 47 parlamendiliiget, istungi toimumiseks oleks vaja olnud veel vaid nelja."

Laasi sõnul ei kahtle ta, et opositsioon suudab kolme kuu jooksul veenda praegusesse valitsusliitu kuuluvate poliitikute hulgast nelja inimest, kes on Narva elektrijaamade erastamise vastu.

Opositsioon kutsus teisipäeva hommikuks parlamendihoone ette meeleavalduse, et protestida Narva elektrijaamade erastamise vastu Ameerika ettevõttele NRG Energy.

Riigikogu hoone ette oli teisipäeva hommikul Tallinna politsei andmetel kogunenud umbes 1500 inimest. Opositsioonilise Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare andmetel osales miitingul ligi 2500 inimest.

Samaaegselt meelavaldusega pidi algama opositsioonisaadikute ettepanekul kokku kutsutud riigikogu erakorraline istung, mis jäi kvoorumi puudumise tõttu ära.