Peaministri sõnul leidis Ott endale toetaja Keskerakonnas, kes tahab Tallinnas võimule tulekuga leida tugevamat poliitilist väljundit, kirjutas Eesti Päevaleht.

"Algas see võimukriis ju linnavalitsuse antud selgest eetilisest hinnangust mõningate linnaametnike käitumisele ehk kesklinna korteriskandaalile," ütles Laar. "Kui ei oleks hinnangut antud ja ametist vabastatud Koonderakonna esindajaid, küll mitte kõiki, siis poleks praegu kriisi."

Laari väitel sugugi juhuslik, et umbusaldusavaldus anti üle samal päeval kui kesklinna vanem Siim Kiisler viis prokuratuuri korteritehingud puudutavad materjalid. "Selles suhtes on tegelikult Tallinna linnajuhiks jätkuvalt nagu eelmises linnavalitsuses mitte Edgar Savisaar ega keegi teine, vaid Jüri Ott," tähendas peaminister.

Teiselt poolt pole Laari sõnul mingi saladus, et Keskerakonna jaoks on Tallinnas võimu haaramine enam-vähem elu ja surma küsimus. "Keskerakond hakkab võimust ilma jääma Narvas ja Tallinnas teatava revaši saamine oleks väga oluline. Vaatame ka seda pilti, kuhu on jõudnud uurimine keskturu ümber ja Mait Metsamaa mõrva asjus ning ka sealt võib väga ebameeldivaid asju välja tulla," rääkis peaminister.

Linnavalitsuse vahetumise korral on Laari hinnangul võimalik korteriskandaali summutada. "Algab põhjalik uurimine, algab põhjalik asjaga tegelemine, algab veniv protsess, kus ühtpidi asjaga tegeldakse, aga kõik teavad, et see ei jõua kuhugi."

Samas avaldas Laar veendumust, et Keskerakonnal koos toetajatega Isamaaliitu kuuluvat linnapead Jüri Mõisa ja Reformierakonda kuuluvat Tallinna linnavolikogu esimeest Rein Voogi siiski tagandada ei õnnetu.