“Kindlasti ei sobi selliselt käitunud inimesele juhtida Eesti pealinna, mistõttu kutsub IRL kõiki Tallinna linnavolikogu saadikuid andma allkirja avaldusele Edgar Savisaare umbusaldamiseks,” kirjutab Mart Laar oma blogis.

“Ma pole poliitikas esimest aastat ning tean, et Keskerakonna volinikel on raske toetada iseenda poolt ametisse usaldatud linnapea umbusaldamist, kuid loodan, et ka nende silmad pole päris pimedad ning nad näevad, mis on sündinud. Jüri Ratase, Ain Seppiku ja Kalle Laaneti avaldused näitavad, et Keskerakonnas on inimesi, kes suudavad ise järeldusi teha, see näitab, et selles erakonnas ei ole kõik veel kadunud. Et poliitiku eetika erineb vargapoisi omast ning on ka tähtsamaid asju, kui iga hinna eest võimu hoida, et kõik ei ole Eesti poliitikas ostetav ja müüdav,” usub IRLi esimees.

Laar usub end ka teadvat, millised tagajärjed toob endaga see, kui sotsiaaldemokraadid umbusaldusavaldusega ühinevad. “Kindlasti on need aga kergemad kui need, mille tooks kaasa Edgar Savisaarega Tallinna koalitsioonis jätkamine. Meenutan, et sotsiaaldemokraadid on IRLiga koos õlg-õla kõrval võidelnud aastaid suurema läbipaistvuse ja ausa riigivalitsemise eest. Loodan, et saame sotsiaaldemokraatidega ka tulevikus seda võitlust jätkata. Aasta tagasi toimunud valimistel lubasime Tallinna elanikele ausat linnajuhtimist, nad väärivad seda ka praegu.”