Laar ütles tän õhtul pärast IRL-i eestseisuse koosolekut BNS-ile, et eestseisus kuulas ära erakonna kõnelusdelegatsiooni ülevaate läbirääkimiste senisest käigust. "Informeerisime eestseisust, kuidas me edeneme ja mida on arutatud, ning arutasime mõningaid eelseisvaid küsimusi," lausus ta.

Tema sõnul soovivad erakonnad kõnelustega lõpusirgele jõuda järgmise nädala lõpuks. "Praegu liigume umbes selles graafikus," ütles Laar.

Ta pidas võimalikuks, et järgmise nädala teises pooles arutavad erakonnad juba ka ametikohtade jaotust. "Siiamaani pole seda küsimust keegi isegi erakondade tasemel, vähemalt minu erakonna tasemel, arutanud. Kõigepealt võtame läbi põhimõttelised küsimused," märkis Laar, kelle sõnul on kõnelustel käsitlemata veel näiteks julgeoleku-, maaelu- ja kultuuripoliitika valdkonnad.

Laar nentis, et teemade seas, mida on küll kõnelustel arutatud, kuid milles pole seni üksmeelele jõutud, on praegu veel ka IRL-i suuremad valimislubadused, nagu tasuta kõrghariduse tagamine ja emapensioni kehtestamine. "Aga arutelu jätkub ja see on kahtlemata ju kõige olulisem," ütles ta ning avaldas arvamust, et selgete valimislubaduste andmisega ei ole IRL kõnelustel Reformierakonnast raskemasse olukorda sattunud.

Eelmise nädala kolmapäeval koalitsiooniläbirääkimisi alustanud Reformierakonna ja IRL-i järgmine kohtumine toimub homme, mil võetakse muu hulgas kõne alla infotehnoloogiat ja õiguskorda puudutavad lubadused. Eelnevalt arutab läbirääkimiste kulgu homme hommikul ka Reformierakonna juhatus.

Juba varem on erakonnad teatanud kokkuleppest, mille kohaselt viiakse riigieelarve ülejääki aastaks 2013 ning eelarvetasakaalu põhimõte lisatakse riigieelarve alusseadusesse. Samuti soovivad parteid alandada maksukoormust, vähendades töötuskindlustusmakse määra, kaotada erisoodustusmaksu tööga seotud tasemekoolituselt, jätta samaks ettevõtte tulumaksusüsteemi ja vanemahüvitise süsteemi, kehtestada tööõnnetus- ja kutsehaiguskindlustuse ning ellu viia sooduspensionide reformi.