Peaministrikandidaat juhib erakonda 2007. aasta kevadel toimuva suurkoguni. Erakonna tegevuse korraldamisel lähtutakse erakondade Isamaaliidu ja Res Publica ühinemislepingust ja põhikirjast, teatas ühenderakonna pressiesindaja.

„Ühinemisprotsess on olnud keeruline, kuid on hea, et oleme selle läbi teinud, tugevamatena välja tulnud ja sihtide seadmises selguse ning ühtsuse saavutanud. 2007 Riigikogu valmistele minnes on meil välja panna tugev nimekiri professionaalsetest poliitikutest ja tuntud ühiskonnategelastest,” ütles Isamaa ja Res Publica Liidu peaminstrikandidaat Mart Laar.

„Meie pink on pikk, alustades nimekirja Mart Laari ja Tartu Ülikooli rektori Jaak Aaviksooga, ühenderakonna kaasesimeeste Tõnis Lukase ja Taavi Veskimägiga, ekspeaminister Juhan Partsi ja presidendikandidaadi Ene Ergmaga, Isamaaliidu fraktsiooni esimehe Andres Herkeli ja volikogu esimehe endise maavanema Helir-Valdor Seederiga; kuni näiteks selliste tublide kohalike poliitikuteni välja nagu Albu vallavanem Kalju Kertsmik, enidne Kohila vallavanem Andrus Saare, Viljandimaa ettevõtja Jaak Sulg ja Võru enine ablilinnapea ja praegune ettvõtja Andres Kõiv. Piirkondades oleme tugevasti esindatud selliste vaimujõu kandjatega nagu on Kuressaare koolijuht Toomas Takkis, keskerakondliku linnavalitsuse poolt vabastatud eestimeelne koolijuht Sirje Jõema ning Viljandimaa Ühendatud Kutsekoolide direktor Tarmo Loodus. Eeldused heaks valimistulemuseks on rõõmustavad,” ütles Mart Laar.