Tegemist on ülekaalukalt eestikeelse piirkonnaga, kus idarahaskandaali sattunud ja pidevalt venelastega mehkeldamises süüdistatud Keskerakond jäi saadud häälte arvult neljandaks kõigest 15,1-protsendilise toetusega Reformierakonna, SDE ja IRLi järel.

Ilma Laaneti häälteta oleks Keskerakond saanud Lääne-Eestis kõigest 7,6 protsenti häältest, millega Keskerakond oleks jäänud seal valimised võitnud Reformierakonna häältesaagist maha neli korda, sotsidest kolm korda ja IRList kaks korda. Ilma Laanetita oleks Keskerakonna häältesaak sarnanenud pigem riigikogust välja jäänud roheliste kui Lääne-Eestis kolmandale kohale jäänud IRLi tulemusele.

Oma kodusaarel on Laanet nii populaarne, et sai 1652 häält ehk 13 protsenti kõigist Saaremaal antud häältest. Laanet sai suurema osa Saaremaal Keskerakonnale antud häältest ning just tema tubli saavutus aitas Keskerakonnal tõusta Saaremaal häälte arvult kolmandale kohale IRLi ette.

Laanet isiklikult sai Saaremaal kandidaatide arvestuses teise häältesaagi, kaotades vaid napilt Saaremaal valimised võitnud Reformierakonda kuuluvale kunagisele Kuressaare linnapeale Jaanus Tamkivile.

Laanet sai napilt rohkem hääli kui samuti oravaparteisse kuuluv valimiste eel Kuressaare linnapeana töötanud Urve Tiidus. IRLi esinumber Tõnis Paltsi lõi Laanet kolmekordse ülekaaluga ning tugevaim sotsiaaldemokraat Hannes Hanso sai Laanetist Saaremaal poole vähem hääli.

Laanet oli ebapopulaarne juba enne valimisi, mistõttu Keskerakond seadis Lääne-Eesti valimisringkonna esinumbriks erakonna juht Edgar Savisaarele ustava Haapsalu linnavolikogu esimehe Jaanus Karilaiu. Kuna valijad andsid aga Laanetile Karilaiust rohkem hääli, sai riigikogusse Savisaare pahameeleks just trotslik Laanet. Karilaid töötab aga riigikogus Keskerakonna fraktsioonis nõunikuna.

Karilaiu 1416 häält on ka tubli tulemus ning kodusel Läänemaal sai ta 9,8 protsenti kõigist antud häältest. Karilaiu üheks õnnetuseks on, et Läänemaal on vähem valijaid kui Saaremaal. Kahe mehe tasemevahet näitab ka see, et Laanet suutis Karilaiu kodumaakonnas saada 4,2 protsenti kõigist häältest, sellal kui Karilaid sai Laaneti kodumaakonnas vaid 2,4 protsenti häältest. Neutraalsel pinnal ehk Hiiumaal sai Laanet Karilaiust üle poole rohkem hääli. Ning Keskerakonna õnnetuseks tuleb peale Laanetit ja Karilaidu nende nimekirjas vaid tükk tühja maad, sest kõik järgnevad kandidaadid said juba päris vähe hääli.