Veel kolmapäeval väitis siseminister Kalle Laanet SL Õhtulehele, et ta ei mäleta, et oleks kunagi käinud Kati Tootsi skandaalses korteris.

Neljapäevaks oli ministri mälu taastunud. Nagu endine esipolitseinik Robert Antropov, saatis ka eksprefekt ja praegune siseminister Kalle Laanet Kati Tootsi koju.

Laanet töötas enne siseministriks saamist Lääne politseiprefektuuri juhina. Enne valitsuse liikmeks saamist astus Laanet Keskerakonda.

Mullu novembri alguses selgus, et endist kõrget politseiametnikku ja suurärimeest Jaan Tootsi kahtlustatakse ebaseaduslikus jälitustegevuses.

Väidetavalt jälgis Toots ärimees Urmas Sõõrumaa firma korteris kaamerate ja mikrofonide abil oma armukese tegemisi. Korterit külastanud Robert Antropovil oli kaasas viis kolleegi.

Kati Toots on rõhutanud, et ta pole haaremipidaja ning tal pole Jaan Tootsiga sõbrustamise ajal teisi mehi olnud.

Keskhariduseta Kati Toots oli samal ajal politseiametis bürootöötaja ametikohal palgal, teenides kuus 9000. krooni. Ametisse soovitas ta Jaan Toots. Hiljem neiu lahkus politseist.

Tootside pere-elu avalikkuse ees on enam kui segane. Jaan Toots liigub seltskonnas kord seadusliku abikaasa Kersti, kord noore armukese Katiga. Meedias on Katit kord tituleeritud Jaani armukeseks, kord elukaaslaseks.

Kati, endise nimega Šahmatova, võttis Tootsi nime endale pärast Jaaniga tutvumist.