“Täna veel ei ole me täielikult valmis linnugripi vastu minekuks. Väga raske on öelda, kas me kunagi saame valmis olema, sest kogu aeg protsess muutub,” vahendab ETV24 Laaneti poolt Aktuaalsele kaamerale öeldut.

Kolmapäeval kogunenud valitsuse kriisikomisjon otsustas, et inimesi tuleb teavitada linnugripist juba enne selle jõudmist Eestisse. Sotsiaalministeerium on vastava teabe koondanud Tervisekaitseserveri internetileheküljele.

Laaneti sõnul avatakse kahe nädala jooksul spetsiaalne telefoninumber 1676, mille kaudu on võimalik saada informatsiooni linnugripist. Laanet ütles ka, et oluline on jätkata koostööd erinevate ametkondade vahel.

Veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektori Ago Pärteli sõnul on aga ametivõimud valmis linnugripi võimalikuks jõudmiseks Eestisse, kommenteerides siseministri vastupidist väidet.

“Paremaks saab alati ja rohkem saab alati,” tunnistas VTA peadirektor Ago Pärtel ETV24-le kommenteerides Eesti valmisolekut linnugripiks, kuid lisas, et niipalju kui tema on erinevate ametkondadega kokkupuutunud on ettevalmistus hea.