Kahepäevase kohtumise käigus antakse kaitseväe juhatajatele ülevaade Eesti, Läti ja Leedu kaitsevägede arengust. Põhjalikult käsitletakse kaitseplaneerimist ja õhuturbega seotud valdkonda.

Eesti Läti ja Leedu kaitseväe juhatajad arutavad läbi kolme riigi koostööprojektide plaanid, kõne all on ühine õhuseiresüsteem BALTNET, ühine miinitõrjeeskaader BALTRON ja Balti Kaitsekolledž. Järgmine Balti Kaitsekolledži ülem on Eesti brigaadikindral Meelis Kiili.

Eile külastasid Eesti, Läti ja Leedu kaitseväe juhatajad Lätis Ādaži harjutusalal Ameerika Ühendriikide, Läti, Leedu ja Eesti ühisõppust Sabre Strike.

Õppusest Sabre Strike võtab osa üle 1600 liitlasvägede kaitseväelase. Nelja riigi maaväe ning õhuväe ühisõppuse eesmärgiks on valmistada kaitseväelasi välismissioonideks Afganistanis ning arendada koostööd liitlasvägede maa- ning õhuväeüksuste vahel.

Eestist osaleb Scoutspataljoni üks kompanii, Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatusest Strykeri kompanii, soomusbrigaadi üks kompanii ja rahvuskaartlased, Lätist kaks jalaväekompaniid ning Leedust üks jalaväekompanii. Eesti, Läti, Leedu ning Ameerika Ühendriikide ühisõppus Saber Strike kestab Lätis Ādaži polügoonil 31. oktoobrini.