Laaneots märkis, et on praeguseks väga kindel, et lennuk tulistati alla ja nimelt Buk süsteemi poolt ning separatistide omavahelistest lekkinud kõnedest ilmneb, et see oli üllatus ja ootamatus ka neile endile, et lennuk osutus tsiviillennukiks.

"Sõjaolukorras on kõik võimalik - kui inimesed oleks natuke mõelnud, et mõnekümne kilomeetri kaugusel Ukraina-Vene piirist lendab suunaga Venemaale raske transpordilennuk, siis normaalse mõistusega inimene oleks aru saanud, et see ei ole nii, sest sel sõjalennukil ei ole seal midagi teha," kommenteeris Laaneots.

Putini süüdistusi Ukraina suunal peab Laaneots üdini jaburaks, sest Ukraina relvajõududel ei ole Ida-Ukrainas ühtegi kesk- ega pikamaa õhutõrjevahendeid - Laaneotsa sõnul pole seda lihtsalt vaja olnud, sest separatistidel puudub oma lennuvägi.

"On variant, et stsenaarium võis välja näha nii, et separatistid pöördusid Moskva poole ametliku loa saamiseks, et tulistada alla Ukraina sõjaväelennuk IL-76 ja Moskva andis kontrollimata rohelise tule," pakkus ta.