Põhimõtteliselt peab Hanila vallavanem Arno Peksar öise alkoholimüügi keeldu õigeks. Ta lisas aga, et kuna sellekohane eelnõu on riigis nii kauaks venima jäänud, peavad vallad otsuse enne ise tegema, kirjutab Lääne Elu.

„See, kes purjutada tahab, saab oma alkoholi varem valmis osta või mujalt. Aga piirangust oleks kasu küll. Kellel alkohol otsa saab ja kes öösel juurde tahaks osta, jätab purjuspäi autorooli istumata, kui ükski pood jooki ei müü,” arvas Peksar.

Viis omavalitsust, kus ükski pood ei ole hilisõhtul lahti, pigem jätaksid piirangu määruseks vormistamata. „Meil on vallas kaks poodi, kumbki õhtul 5–6ni lahti. Võtta määrust määruse pärast vastu pole mõtet, aga kui keegi tahab uut kauplust teha, siis me saame müügiluba väljastades öömüüki piirata,” ütles Nõva vallavanem Kalle Saar.

Olesk pidas sellist käitumist aga ebapiisavaks. „Ma ei ole päris rahul, olen maksimalist. Loodus tühja kohta ei salli. Kui ümberringi vallad öise alkoholimüügi keelavad, tuleb väiksesse valda mõni nutikas ärimees ja lööb ööpoe käima,” hoiatas ta.

Oleski sõnul ajendas teda tegutsema traagiline liiklusõnnetus Lihulas, kui noorte öine tanklassesõit surmaga lõppes. Ta kinnitas, et tegemist ei ole mitte ainult Läänemaa politseinike initsiatiiviga. „Praegu on meil olukord kontrolli all ainult Hiiumaal, aga sellesarnased kirjad peaksid minema välja ka Pärnumaa, Raplamaa ja Saaremaa politseist.”

Politsei pakub öise alkoholimüügi piiranguks välja ka kellaajad — 22–08. „Kui hommikul enne kaheksat alkoholimüüki ei alustata, siis ei teki mõnel mehel tahtmist enne tööd rahvakeeles pohmelli ravida,” ütles Olesk.