Täna kinnitas terviseameti pressiesindaja Eike Kingsepp, et kahtluse kummutas laboratoorne test ja Eestis jätkuvalt ühtegi gripijuhtumit sel hooajal tuvastatud pole.

Gripp on äge viiruslik haigus. Eestis kestab gripihooaeg üldjuhul oktoobrist kuni maini. Gripp levib puhangute, epideemia ja pandeemiana. Kõige enam haigestuvad grippi lapsed, kuid hospitaliseerimised ja surmajuhud tekivad peamiselt eakate, krooniliste haigustega inimeste hulgas.

Möödunud, 2019. aastal alanud hooaeg oli üks viimase 5 aasta leebeim. Grippi haigestus tookord ametlikel andmetel 4621 inimest, st need olid kinnitatud juhud. Haiglaravi vajas tookord 581 haigestunut. Aasta varem oli kinnitatud nakatunuid 11 917 ja haiglaravi vajas 1662 inimest. Gripist tingitud tüsistuste tõttu suri eelmisel hooajal 12 haigestunut, üle-eelmisel aga 57.

Piirangud on grippi eemal hoidnud

Euroopa gripiseire võrgustiku andmetel oli veel eelmisel ndäalal Euroopa Liidus grippi haigestumise intensiivsus jätkuvalt madal.

Möödunud neljapäeval avaldatud terviseameti pressiteates ütles terviseameti gripikeskuse peaspetsialist Eliisa Metsoja sõnul ei ole tänu kogu Euroopas kehtestatud karmidele koroonavastastele meetmetele nagu reisipiirangud, distantsi hoidmine ja maskikandmine veel gripp pääsenud levima. “Oluline on jätkata samas vaimus - nii saame piirata nii COVID-19 kui ka gripi levikut,“ ütles Metsoja.