Kõigi huviliste jaoks on jaoskonnad ja kordonid avatud külastusteks järgmistel aegadel:

23. novembril kell 10–12 Paide politseijaoskond;

24. novembril kell 11–14 Haapsalu politseijaoskond, kell 10–12 Rapla politseijaoskond, kell 11–16 Pärnu politseijaoskond;

25. novembril kell 11 ja kell 14 Haapsalu ja Pärnu kordon, Kuressaare politseijaoskond ja kordon;

26. novembril kell 10–12 on avatud Kärdla politseijaoskond ja kohaliku piirivalvega on võimalik tutvuda kell 11 ja 14.

Lisaks politsei igapäevatöö ja olustikuga tutvumisele, on politseijaoskondades võimalik vaadata ka näitust vanadest kodakondsuse ja migratsiooni valdkonna dokumentidest. Välja on pandud näiteks isikutunnistus 1941. aastast. "Tuletame ühes sellega kõigile meelde – vältimaks, et teiegi dokumendid ei muutuks vaid näituseeksponaadiks, kontrollige nende kehtivusaega ja vajadusel pöörduge kodakondsus- ja migratsioonibüroode teenindustesse," märkis prefektuur oma teates.

Kodanikupäeva tähistatakse alates 1998. aastast 26. novembril ehk Eesti vabariigi kodanike dokumenteerimise aastapäeval. Sellel kuupäeval 1918. aastal võttis Maanõukogu vastu määruse “Eesti demokraatilise vabariigi kodakondsuse kohta”, millega loodi esmakordselt juriidilises tähenduses mõiste “Eesti kodanik”. Kodanikupäev on pühendatud Eesti kodanikule, tema õigustele ja kohustustele ning eesmärgiks on teadvustada kodanikustaatust ja ühtlasi tõsta kodanikuuhkust.

Kõigil kordoneid ja politseijaoskondasid külastada soovijatel palutakse end eelnevalt registreerida meiliaadressil karmen.kukk@politsei.ee.