Üle 15 aasta päästealal töötanud ja kohaliku ametiühingu usaldusisik Peeter arvas, et kui oleks koondatud mõni noorem mees, oleks kodanikele rohkem liiga tehtud, kirjutab Meie Maa.

Mees arvab, et seekordse koondamise põhjuseks võis saada tema liigne pretensioonikus, kuna ta võttis liiga palju sõna ja võitles õiguste eest. “Tõestada seda ei saa, aga nii see kindlasti on,” arvas endine meeskonnavanem päästjate koondamise otsuse kohta.

Peeter Kiirendile anti möödunud aastal Elupäästja kolmanda klassi medal, selle eest, et ta autoga koju sõites märkas tee ääres üpriski suurt tuld, mida pidas algul lõkkeks, kuid mis lähemal vaatlusel osutus põlevaks inimeseks.

Lääne-Eesti päästekseskus: Kiirendi kvalifikatsioon ei olnud vastav

Põhiliseks argumendiks, miks ainsana koondamisele tulnud päästetöötajaks osutus Peeter Kiirend, on tema kvalifikatsioon, selgitas Lääne-Eesti päästekeskuse avalike suhete büroo juhataja Sirle Matt Delfile.

“Ainukesena oli Orissaare seni viiest meeskonnavanemast Päästja I kutseeksam sooritamata Peeter Kiirendil. Teistel neljal on see kvalifikatsioon olemas. Koondamise põhjust selgitati Peeter Kiirendile ka kirjalikult saadetud koondamisteates,” kinnitas Mitt.

Ei Lääne-Eesti päästekeskusel ega ametiühingul (ROTAL) ei ole infot selle kohta, et Peeter Kiirend oleks Orissaare komando usaldusisikuks. “Peeter Kiirend ei ole esitanud töötajate üldkoosoleku otsust, millega ta oleks usaldusisikuks valitud. Seda dokumenti paluti Peeter Kiirendilt ka 18. detsembril, kuid kirjale ta ei vastanud. Seega pole mingit alust Peeter Kiirendit usaldusisikuna käsitleda.”