Lisaks pilvedele takistas varjutuse vaatlemist ka atmosfääriudu.

Tähetorni olid kogunenud peamiselt koolilapsed. Vanemate inimeste seast avaldas valjusti pahameelt mees, kelle arvates ufod varastasidki Kuu ära.

Tegemist oli ainsa sel aastal Eestis nähtava varjutusega. Tumeda täisvarju äär ilmus Kuule kell 20.42, täisvarjutus algas kell 21.49 ja lõppes kell 22.52. Täisvari lahkus Kuult lõplikult kell 23.59.

“Kuuvarjutuse teaduslik tähtsus on selles, et kuna varjutatud Kuu varjab mõningaid tähti, eriti Aasia vaatlejatele, siis saab tähevalguse kustumise kiiruse alusel mõõta tähtede läbimõõtu,” seletas astronoom Jaak Jaaniste. Kuid varjutuse peamine väärtus on muidugi vaatemängulisus.

Jaaniste sõnul on Kuu praegu maale peaaegu et kõige lähedasemas punktis, mistõttu ta on kümnendiku võrra suurem kui kõige kaugemas punktis.

“Kuu on õnneks nii hele taevakeha, et ta paistab ära ka läbi pilveaukude,” oli Tartu astronoom Helle Jaaniste eile pärastlõunal veel ilmastikutingimuste suhtes mõõdukalt optimistlik.

Nagu Jaaniste Vaatlejas selgitab, tegi eilne kuuvarjutus n-ö kosmilises mastaabis nähtavaks ka Tallinna ja Tartu erinevuse. Varjutust Eestis vaadates jäi Kuu varju väike täht 63 Geminorum. See juhtus juba pärast täisvarjutuse lõppu, kella 23 paiku.