Politsei- ja piirivalveameti (PPA) peadirektor Raivo Küüt tegi täna siseminister Ken-Marti Vaherile ettepaneku nimetada Ida prefekti kohusetäitjaks Aimar Kössi, ütles PPA pressiesidaja Martin Luige BNS-ile.

Ida prefektuuri juht Aldis Alus teatas täna lõunal, et võtab vastutuse taatlemata mõõteseadmete kasutamise juhtumi lahendamisel tehtud vigade eest ja lahkub prefekti ametist.

„Kujunenud olukord on pannud mind kui riigiteenistujat, politseinikku ja juhti oma tegevust kriitiliselt hindama ning ma ei pea võimalikuks jätkata Ida prefektuuri juhina. Võtan vastutuse nii enda kui oma alluvate tehtud vigade eest ning vabandan kõigi ees, kelle usku Eesti politseisse see juhtum kõigutas," ütles Alus.

"Astun tagasi ka selleks, et politseiorganisatsioon saaks tööd jätkata praeguste pingeteta. Rääkisin oma otsusest täna ennelõunal PPA peadirektoriga, kes nõustus minu lahkumisega prefekti ametist,“ lisas Alus saadetud teates.

Ida prefekti kohalt tagasi astunud Aldis Alus on töötanud Eesti sisejulgeolekusüsteemis alates riigi iseseisvuse taastamisest 1991. aastal. Ta oli aastatel 1991-2008 kaitsepolitseis eri ametikohtadel, sealhulgas aastatel 1997-2003 peadirektori asetäitja ja aastatel 2003–2008 kaitsepolitsei peadirektor. 2008. aasta septembrist kuni 2009. aasta juunini oli ta siseministeeriumi nõunik politsei- ja piirivalveameti loomise alal. Alates 1. septembrist 2009 töötas ta Ida politseiprefektuuri prefektina ja alates politsei- ja piirivalveameti loomisest 1. jaanuarist 2010 PPA Ida prefektina.

Eile lahvatas skandaal, kui selgus, et politsei tippjuhid on maha vaikinud tõsiasja, et Ida-Virumaal on politsei kiiruse ületamise eest on määratud teadlikult valetrahve ligi paarisajale inimesele.