Politsei sisekontrolli distsiplinaarmenetluse kokkuvõttes ütlevad taatlemata kiirusemõõdikuid kasutanud politseinikud, et ei teatanud ebaseaduslikust korraldusest, kuna kartsid käsu täitmisest keeldumise puhul sattuda juhi meelepaha alla ning seetõttu taluma võimalikke ebameeldivusi.

Täna siseministrile tagasiastumise avalduse esitanud PPA peadirektor Raivo Küüt ütles Eesti Päevalehele antud intervujuus, et tal on selliseid väljaütlemisi raske kommenteerida.

„Ma arvan, et igaühel on õigus oma teatud probleemide ja juhtumite selgitamiseks anda teatud ütlusi, miks keegi kuidas käitus,“ sõnas ta. „Mingisuguseid repressioone kusagil, et keegi keegi teatab ebaseaduslikust teost ja siis järgneks midagi sellist – see ei ole küll kuidagi võimalik.“

Küsimusele, kas Küüt peab politseinike väiteid sooviks end vastutusest vabastada, vastas ta: „Ma arvan küll, et pigem selleks.“

PPA peadirektor Raivo Küüt otsustas täna oma ametikohalt lahkuda, et võtta maha pinged ja taastada töörahu politseis. Siseministri Ken-Marti Vaheri sõnul ei esita ta aga Küüdi lahkumisavaldust valitsusele enne järgmise aasta 1. märtsi.

Pikka intervjuud Raivo Küüdiga loe homsest Eesti Päevalehest!