„Mina olen tegelikult selles osas nagu kahe heinakuhja vahel. Ühest küljest ametnikke on kole palju ja neid võiks kõvasti vähem olla,“ rääkis Kuuskemaa Päevaleht Online’ile.

Teisest küljest võivad paljud piirkonnad Kuuskemaa hinnangul linnaosade kaotamise läbi oma omapära kaotada.

„Tuleb arvestada spetsiifiliste huvidega. Linnaosasid võiks tegelikult isegi rohkem olla, aga tarbetuid ametnikke seevastu vähem,“ märkis ta.

Linnaosade asemel võiks Kuuskemaa hinnangul jääda ühiskogud, et linnakeskmest ei otsustataks linna äärsete piirkondade asju.

„Vabaduse väljaku äärest ei oskaks nad arvestada Kopli või Kadrioru või kasvõi Vanalinna elanike huvidega,“ arvas Kuuskemaa.

„See, mis on kuskil kaugemal, jääb ikka otsustajatel silma alt ära ja ei osata päris täpselt arvestada kasvõi ühiskondliku transpordi, hariduse toimimise üle,“ selgitas ta.

„Kui kaotatakse ära linnaosa, peaks tekkima asuminõukogud, kust tegeletakse inimestega ja kui tahame kokku hoida, siis tuleb luua palju ühiskondlikke entusiaste, kes oleks valmis töötama ilma rahata,“ arvas Kuuskemaa.

Ühe valimisringkonna moodustumine, mis linnaosade kaotamisega kaasneks, ei ole Kuuskemaa hinnangul tegelikult üldse oluline. „See mis on täna, ei pruugi osutuda kasulikuks tulevastele linna valitsejatele. See on täiesti kõrvaline nähtus,“ arvas ta.