Elmar Kuus ehk Kuuse-taat lubas kuu esimesel päeval, et juunis tuleb umbes 25 kraadi sooja ning olulisi sademeid oodata ei ole, kirjutab Lõunaleht.

„Vihma natuke rohkem tuli, aga kuu teine pool on kuiv selle eest," teatas Elmar Kuus nüüd. „Ega hoovihma ei saa ette ennustada. Aga nüüd läheb kuumaks, põuaks läheb täitsa."

EMHI nii optimistlikku ilmaprognoosi ei anna. Reedeks ja laupäevaks lubab ilmajaam muutliku pilvisusega ilma ning kohatist vihmasadu. Soojakraade on alla paarikümne. Pühapäeval läheb ilm kuivaks ning mõnevõrra soojemaks.

Esmaspäevaks tugevneb kõrgrõhuala mõju ja ilm on enamasti sajuta. Öö on veel jahe, päevane maksimum tõuseb aga 20 kraadi ümbrusse.

Jaanilaupäeval ja jaanipäeval on Läänemere kohal kõrgrõhuala ja Eesti jääb selle mõjusfääri ning tõenäoliselt on ilm sajuta. Väikese võimaluse rünksajupilvede arenguks loovad Eestist põhja ja lõuna poolt mööduvad madalrõhulohud, kuid tänaste arvutuste kohaselt vihmahood meieni ei ulatu. Lisanduv soe tõstab päevased termomeetri näidud 19-24 kraadini, jaaniöö minimaalsed näidud langevad 8-13 kraadini.

Neljapäev tuleb kõrgrõhuvööndi mõjul vaikse ja päikeselise ilmaga. Öine miinimum valdavalt enam 10-kraadist madalamale ei lange, päevane maksimum tõuseb sisemaal 25 kraadi ümbrusse.