10päevasel USA turneel viibivad riigikogulased Kadri Simson, Imre Sooäär, Jüri Ratas, Inderk Saar, Sven Sester ja Kalvi Kõva jäid USAs tormituulte kätte ning olid sunnitud oma reisiplaane muutma. Vähemalt 12 inimest sai surma USA Keskläänt tabanud tormide tõttu, mis tõid hävingut Illinoisi, Missouri ja Kansase osariikidesse. Mitmetes osariikides sai viga üle 100 inimese ning raskelt kahjustada said hooned. Kokku märgati vähemalt 16 tornaadot.

Kaks riigikogulast - Remo Holsmer ja Annely Akkermann - reisisid teistest eraldi. "Meie pääsesime normaalselt liikuma, sest startisime Washingtonist. Teised käisid Morgantownis eestlastega kohtumas. Pidime koos Washingtonis edasi sõitma, aga nende lend takerdus ja nad ei jõudnud Washington - Seattle lennule," rääkis Holsmer, kelle sõnul pidid ülejäänud delegatsiooni liikmed Denveri kaudu neile järgi lendama.

Eestlased on USAs, kus tutvutakse sealsete presidendi valimiste süsteemi praktilise poolega. Külastatakse ka West Virginia Ülikooli, kus kohtutakse ülikooli juhtkonna ning seal õppivate Eesti üliõpilastega.