Väljakutsete üldarv on natuke suurem sellel aastal — kui juulis 2009 oli 4915 väljakutset, siis eilse päeva seisuga oli neid selle aasta juulis 4861,” selgitas Delfile Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas, kelle sõnul lisandub päevas umbes 160 väljakutset ning seega selle aasta juuli väljakutsete arv jääb tõenäoliselt 5200 lähedusse.

“Sellel kuul on olnud juba 84 kuumarabanduse ja päikesepiste juhtumit, mida eelnevatel aastatel oli vaid väga üksikuid. Meie rattapatrullil vana- ja kesklinnas on samuti päevas keskmiselt viis-kuus väljakutset tänaval, neil on tulnud ka elustada kliinilisest surmast inimest,” rääkis peaarst.

Kuna suvi on massiürituste aeg, siis on Adlase kinnitusel oluline, et korraldaja telliks üritust julgestama kvalifitseeritud kiirabibrigaadi. “Hiljutine näide Saksamaalt näitas, et massiüritustel võib asi käest ära minna ja siis lasub vastutus korraldajal, kes ei ole seda ette näinud.”

Samuti sõnas peaarst, et Tallinna randades uppumisi väga palju pole olnud, ka on olnud liikluskultuur pealinnas tema hinnangul pigem positiivne. “Mõnevõrra on suurenenud vägivald,” lisas ta.

Täpsemat statistikat kuumalaine tekitatud tervisehädade kohta saab aga anda pärast kuu lõppu, kui kõik juhtumid on üle loetud.