21. mai õhtul õhtul kell 18.06 tuli turvafirma Falck üldisele e-posti aadressile ähvardus: “Konsumis on pomm, mis plahvatab… varsti!”

Anonüümselt aadressilt saabunud kirjas polnud ühtegi vihjet, millisest Eesti Tarbijateühistu Keskühistule kuuluvast Konsumi keti kauplusest põrgumasinat otsima peaks. “Õhus oli teadmatus, kas saata pommirühm kõikidesse meie kauplustesse — Tartus, Järvamaal ja Tallinnas,” sõnas keskühistu jaekaubanduse divisjoni direktor Jaan Marjundi Postimehele.

Et aga kiri saabus Tallinna Falcki peakorterisse, otsustati kiiresti kliendid evakueerida neljast pealinna Konsumist. Ligi kolm tundi seisid kauplused kinni, kuniks päästeamet teatas, et mingit põrgumasinat nad ei avastanud.

“Kas te kujutate ette, mida tähendab sulgeda neli kauplust keset tipptundi ja veel kolmeks tunniks, kui inimesed koduteel kõige enam sisseoste teevad?” küsis Marjundi ohkega. Ta on riknenud kaupade ja nelja kaupluse sulgemise tõttu tekkinud rahalise kahju juba kokku liitnud ja kavatseb ähvardajalt välja nõuda 130 000 krooni.

26. mai õhtul kordus kõik taas. Falcki peamajja saabus uus elektrooniline anonüümkiri: “Enam ma nalja ei tee, Konsumis on pomm!”

Politseinikud tegid kindlaks, millistes arvutites registreeriti kaks anonüümset e-posti aadressi. Selgus, et üks neist oli juba kauem kasutusel, ent teine loodi alles pommiähvarduse päeval. Ühe kahtlusaluse vend, 19aastane Märt töötas Falckis turvamehena ning oli mõlemal päeval ka ühes Mustamäe Konsumis tööl.

Olles teisi kahtlusaluseid kontrollinud, läksid Falcki sisekontrolörid Märdile järele. Pärast mõningast puiklemist võttis Märt süü omaks. Nagu ta põhjendas, tegi ta ähvardused seepärast, et väljas oli ilus ilm, ent kaupluses liiga palav ja igav.