„On selge, et linnaosa asejuhi Priit Kutseri põhjustatud linnaametnike stress ja töövõimekadu, mis on päädinud vajadusega erakorralise meditsiiniteenuse järele linnaosavalitsuses, pole üksik eksimus, mis õnnestub keskerakondlikul linnavalitsusel summutada, vaid teadlik ja süsteemne töökiusamise ilming, mida tolereerida vabas Eestis on lubamatu,“ leiab Matto.

Delfi küsimusele, kas tegemist on ebaõnnestunud sõnavalikuga või on Kutseri tööstiil tõesti päädinud kiirabi kutsumisega linnaosavalitsuse ametnikele või ametnike pöördumisega traumapunkti, vastas Matto, et pidas tõesti silmas kiirabi. Vastav info pärineb Matto sõnul endiselt linnaosavanemalt Karin Tammemäelt. „Tammemäe kinnitusel on kiirabi ametnikele kutsutud. EMOsse pöördumise kohta infot pole. Nutt ja vähenenud töövõime oli Kutseriga suhtlemise järgselt tavaline,“ vastas Matto Delfile erakonna pressiesindaja vahendusel.

Küsinud sama küsimuse Tammemäelt kinnitas ta, et linnaosavalitsuses Kutseri suhtlusstiili pärast küll korduvalt arstiabi vaja läinud, kuid kiirabi kutsumist ei kinnitanud. „Arstiabi on vajanud inimesed küll. Ma pole teiste inimestega kokku leppinud, kas ma võin nende tervisest rääkida, aga endast võin küll. Pärast ühte vestlust vajasin arstiabi küll. Kiirabi küll ei kutsunud – õnneks on mul tuttavad arstid ja sai nende abi kasutatud,“ rääkis Tammemägi. „Tallinna linn võlgneb nendele inimestele nii mõndagi. Aga selle peab lahendama juba Tallinna linn ja las ta siis lahendab."

Ka Kutser lükkab kiirabi vajamise jutu kategooriliselt ümber. „Ei vasta tõele, et minu pärast on kellelegi kutsutud kiirabi,“ kinnitas Kutser Eesti Päevalehele. „Erinevalt Tammemäest ei ole minu „kriitilised“ suhted alluvatega jõudnud töövaidluskomisjoni või kohtusse," viitas Kutser muuhulgas Nadežda Krainikova juhtumile, mida Eesti Päevaleht varemgi kajastanud on.

Seda nii-nimetatud arusaamatust aitas klaarida ka Tallinna kiirabi peaarst Raul Adlas. Selgus: alates 2012. aastast, kui Kutser Niine tänavale linnaosavalitsusse tööle asus, pole kiirabil sellesse majja sisse asja olnud. Adlas täpsustas, et kiirabi on saanud 16 tänavakutset maja ümbrusesse, kus maja on olnud orientiiriks. „Avariid, kukkumised, insuldid. Vanemad inimesed,“ täpsustas ta. „Majja sisse ei ole.“