Tallinna Tehnikaülikooli Olümpiaadikooli juht Päivo Simson märgib, et kokku toimub Eestis pea poolsada teadmistevõistlust aastas. Eesti üleriigiliste ja rahvusvaheliste olümpiaadide parimad pääsevad ülikooli edasi õppima lävendiväliselt, sõltumata hinnetest lõputunnistusel või riigieksamite tulemustest. Lävendid üha tõusevad, sest ülikool ootab parimaid õppijaid, helgemaid päid, ja kust mujalt selliseid leida kui mitte teadmisvõistluste tulemustetabeli eesotsast.

Võimalus enesearenguks

Minna tasub aga kindlasti. Päivo Simson rõhutab, et olümpiaadideks ettevalmistamine ja seal osalemise kogemus on enesearengu mõttes hindamatu väärtus, ning kes kord olümpiaadil käinud, selle jaoks on kooliülesanded kerge meelelahutus.

Ja mis kõige tähtsam: Eesti ülikoolid võtavad olümpiaadide parimad enda üliõpilaste hulka ilma sisseastumiskatseteta ja lävendiväliselt. Simsoni kinnitusel on olümpiaaditulemus oluliseks mõjutajaks ka paljude välismaiste ülikoolide sissesaamisel. Nii et olümpiaadidel tasub osaleda: kaotada pole midagi, võita aga terve tulevik!

Miks osaleda olümpiaadidel? Mida teha, et osaleda? Kuidas tulla õppima Tallinna Tehnikaülikooli?

Nendele küsimustele saad vastused, kui kuulad värsket episoodi Delfi Taskust

1x
00:00