Kutser nendib oma Facebooki lehel, et Edgar kõrvaldati ametist nn "uurimise" ajaks.

"Kaua see "uurimine", siis kesta võib? Aasta? Kaks? Kas nüüd on mindud Eesti Vabariigis seda teed, et poliitiline vastane hoitakse "uurimise" all nii kaua, kui valimised on läbi? Sellest loost tuleb igatahes üks kolossaalne juriidiline porno, mida lürbitakse veel aastaid. Eestile see au ei tee, sest õigusriigis nii ei toimita. Vaadatakse ka Euroopas, et mis teil seal Eestis toimub. Kreml aplodeerib, sest poliitiliste selline mahavõtmine on Venemal ju täiesti tavapärane nähtus," kirjutab Savisaare lähikondlane.

"Kõik ju saavad aru, et Edgar juhib Tallinna linna edasi. Milleks on vaja teha sellist häbiväärset juriidilist tsirkust? Need on poliitilised mängud, kus oma rolli mängib nii prokuratuur kui juba ka Eesti kohtusüsteem," lisas Kutser.

Harju maakohus otsustas rahuldada prokuratuuri taotluse kõrvaldada menetluse ajaks ametist kriminaaluurimise all olev Tallinna linnapea Edgar Savisaar, ütles Savisaare advokaat Oliver Nääs Delfile.
Nääsi sõnul ei ole ta veel otsust kliendiga arutanud, kuid tõenäoliselt kaebab Savisaar selle edasi.

Riigiprokurör Laura Vaik ütles, et riigiprokuratuur ei soovinud Savisaare ametist kõrvaldamist põhjendamatult.

„Kinnitan, et riigiprokuratuur on ametist kõrvaldamise taotlust esitades kaalunud selle toimingu vajalikkust ja põhjendatust. Hindasime tõendeid, kriminaalmenetluse kahjustamise riske, arvestasime kriminaalmenetluses ilmnenud asjaolusid," ütles Vaik.