Võrreldes eelmise aasta sama ajaga on sooviavalduste arv 70 võrra kasvanud. Augustis jätkub avalduste vastuvõtt ja varasematel aastatel on veerand avaldustest laekunud just augustikuus, teatas haridus- ja teadusministeerium.

Populaarsed erialad nii põhi- kui keskhariduse baasil on arvutierialad, autoerialad, kokandus, hotelli- ja majutusteenindus, ainult keskkoolijärgsena ka ärikorraldus, raamatupidamine ja juuksuritöö. Tervishoiukõrgkoolides Tartus ja Tallinnas on populaarsed kutsehariduse tasemel õpetatavad hooldustöötaja, lapsehoidja ning erakorralise meditsiinitehniku eriala.

Populaarsemad koolid on tänavu Tallinna tööstushariduskeskus, Tallinna polütehnikum, Tallinna teeninduskool, Tallinna majanduskool, Pärnu kutsehariduskeskus, Tartu kutsehariduskeskus ning Tallinna ja Tartu Tervishoiu kõrgkoolid – neis koolides on veel vaid üksikuid vabu õppekohti.

Kutseõppeasutustes on õppetöö algus muutunud järjest paindlikumaks ja laekunud avaldustes kajastuvad need erialad, kus alustatakse õppetööd septembris-oktoobris. Paljudes kutseõppeasutustes algab mõnede erialade õppetöö alles novembris.

Vahekokkuvõte on koostatud andmete põhjal, mis on laekunud 38-st õppeasutusest, kus toimub õpe kutsehariduse tasemel ja kuhu antakse riiklik koolitustellimus (28 riigikutseõppeasutust, 3 munitsipaalkutseõppeasutust, 2 erakooli ja 5 rakenduskõrgkooli).