Enam kui 1,6 miljoni euro suuruse lisarahastuse toel tagatakse kutsekoolide õpetajatele nii keskmise palga kasv kui ka 958-eurone miinimumpalk. Juba 2014. aastal oli kutseõppeasutustes õpetajate keskmine palk 1006 eurot, mis oli 12 protsenti rohkem kui 2013. aastal, vahendas haridus- ja teadusministeerium.

Haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi toonitas, et sarnaselt üldhariduskoolide õpetajate töötasule on vaja suurendada ka kutsekoolide õpetajate palka. Lisaks rahastamise kasvule aitab sellele kaasa koolivõrgu korrastamine. "Kui mõnes maakonnas on põhikoolilõpetajaid alla kriitilise piiri, tuleb ka koolivõrk üle vaadata," ütles Ligi.

Kutsehariduse riikliku koolitustellimuse alusel rahastatakse koolituskohti. Ühe koolituskoha maksumus ehk õppuri pearaha on heakskiidetud määruse kohaselt 1565 eurot, mis on 177 euro võrra suurem kui 2015. aastal.

Kokku õpib käesoleval aastal kutseõppes üle 24 000 õppuri, nende hulgas on nii põhikooli lõpetanud noored kui ka täiskasvanud.

Riigieelarvest saab kutseõppeks raha 38 õppeasutust – 29 riigi kutseõppeasutust, 3 riigi rakenduskõrgkooli, 3 munitsipaal-kutseõppeasutust ning 3 eraõiguslikku õppeasutust.