See on viimase 15 aasta jooksul tehtud kontrollide kõige suurem arv, mis näitab probleemi ühiskonnas tervikuna, teatas kaitseväe peastaap.

"Selliseid kontrolle oleme teinud juba aastaid ning teenistusse tulevad noored peavad endale teadvustama, et Eestis on narkootiliste ainete tarvitamine keelatud ja seadused kehtivad kõigile," ütles pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere. "Lisaks on kaitseväeteenistus ja rahuaegne väljaõpe seotud paljude kõrgendatud riskidega tegevustega, näiteks laskeharjutused, mille tõttu ei saa lubada, et kaitseväelased on teenistuses keelatud ainete mõju all."

Seadust rikkunud kutsealuseid karistab politsei väärteomenetluse korras, mis ei vabasta neid kohustuslikust ajateenistust.

Lähtudes kaitseväe sise- ja distsiplinaarmäärustikust, mis keelab viibida kaitseväeteenistuses alkoholi, narkootiliste ja psühhotroopsete ainete tarvitamise tunnustega, viiakse kaitseväe väeosades saabuvatele kutsealustele koostöös politseiga läbi pistelisi kontrolle nimetatud ainete tarvitamise osas.