Küsitlusest selgub, et kõige populaarsemad erakonnad jaanuari esimese poole seisuga on Reformierakond ja Keskerakond, kelle toetus on võrdne (27%). Kahest esimesest jääb selgelt maha EKRE 20 protsendiga. Neljandal kohal on SDE (10%) ning viimasena ületaks valimiskünnise Isamaa (7%). Eesti 200 toetus, mis veel jaanuari alguses läbi viidud küsitlustes ületas valimiskünnist, on langenud 2%-ni ning praeguse seisuga riigikokku ei pääseks. Erakonna Eestimaa Rohelised toetus on 2 ja Elurikkuse Erakonnal 1%. Vabaerakonna toetus on 0%.

Küsitlusega alustati 7. jaanuaril ehk samal päeval kui ilmusid Hobujaama trammipeatusesse Eesti 200 paigutatud plakatid, mis kutsusid eestlasi ja venelasi eri pooltele seisma.

Küsitluse viis 7. - 13. jaanuarini läbi uuringufirma Norstat ning sellele vastas 1071 valimisealist Eesti kodanikku.

Eesti 200 juhatuse aseesimees Meelis Niinepuu sõnas Delfile, et sotsiaalteaduslike uuringute ühiskondlik olulisus ja usaldusväärsus põhineb kindlatel eetilistel ja metodoloogilistel praktikatel. "Ühiskonnauuringute Instituuti, kes tellis uuringu, mille kohaselt on meie reiting langenud, rahastavad inimesed, kes esindavad meie konkurentide maailmavaadet. Nad isegi ei varja seda. Siin on otsene huvide konflikt. Väidetav uuring tehti täpselt sel ajal, kui olime üleüldise meedia surve all ja meie poliitilised konkurendid ei jätnud võimalust kasutamata levitada meie kohta negatiivset informatsiooni. Tibusid loeme märtsis."