Halvima otsuse kategoorias oli võitja Strasbourg Observersi teatel väga selge. Saadud häälte järgi tegi Euroopa inimõiguste kohus 2013. aastal kaugelt kõige halvema otsuse kohtuasjas Delfi AS versus Eesti riik. Nii arvas 37 protsenti hääletajatest, keda oli kaks korda rohkem kui teiseks tulnud case'i poolt hääletanuid.

„Õnneks on see üks neist suurepärastest juhtumitest, mille puhul võime me teatada, et halvale uudisele järgneb hea uudis, sest halvima otsuse kategooria „võitja“ Delfi juhtum on hiljuti üle antud suurkojale, mis annab kohtule võimaluse end lunastada,“ kirjutab Strasbourg Observers.

10.oktoobril 2013 langetas Euroopa inimõiguste kohus otsuse, mille kohaselt vastutab uudisteportaal tema keskkonnas avaldatud kasutajate postituste sisu eest olenemata, kas portaal on rakendanud filtreerimissüsteemi; võtnud kasutusele teata-ja-võetakse-maha-süsteemi ning kõige olulisemana – eemaldab "halvad" kommentaarid koheselt nende kohta teabe saamisel.

Kohus otsustas, et portaal on kohustatud postituste kaudu tekitatava kahju ära hoidma. Kahju ärahoidmine saab toimuda muuhulgas eelmodereerimise või kasutajate registreerimise kaudu.

Kokkuvõtlikult oli Euroopa inimõiguste kohus seisukohal, et kommentaarid on osa uudisportaali avaldatust.

Delfi palve inimõiguste kohtu otsus kaevata veel suurkotta sai 17. veebruaril positiivse otsuse.