Eelmise nädala alguses lõi taksosõidu osas laineid keskerakondlane Evelyn Sepp, kelle eelmise aasta taksoarved on maksumaksjalt nõudnud ligi 125 000 krooni.

Gunnar Paal riigikogu pressitalitusest ütles Delfile, et hüvitamiseks on mõeldud vaid riigikogulase tööga seotud kulutused.

Kuid kuna raamatupidamisse jõuavad vaid riigikogulaste taksokaartide koondarved ja kuludega seotud ürituse nimi peab olema kirjutatud vaid esinduskulu arvetele ja mitte sõidukulu arvetele, siis on tegemist totaalselt tumeda maaga.

Paal ütles Delfile, et saadikutest eeldatakse, et nad pruugivad rahva raha töö ülesannete täitmiseks.

Reformierakondlane Igor Gräzin ütles Delfile, et tema meelest on transpordikuludeks ettenähtud summad väikesed - temal kulub kindlasti kaks korda rohkem.

Vastuolu, kus erafirmas peab töötaja taksotšekile piltlikult öeldes ka oma pesuvärvi kirja panema ja riigikogulane ei pea maksumaksja raha kulutades midagi selgitama, Gräzin kommenteerida ei tahtnud.

"Erafirmades käib asi natuke teistmoodi," ütles ta vaid.

Gräzin kasutab taksot üldjuhul kahel puhul, lennuväljale minnes ja lennuväljalt tulles. Ka näiteks Põltsamaale sõites räägib ta end toimivat järgmiselt: kõigepealt oma autoga bussijaama ja sealt bussi peale, Põltsamaal aga tuleb Gräzinile tavaliselt juba mõni sõber oma autoga järele, kellele ta pärast bensiiniraha kinni maksab.