Narva politsei pressiesindaja ütles BNS-ile, et tundmatud kurjategijad tungisid 17. jaanuari varahommikul Jaanilinnas kallale 64-aastasele naisele ja 66-aastasele mehele ning peksid neid jõhkralt.

“Kurjategijad ründasid abielupaari kella 5 ajal hommikul teel, mis viib sillast Jaanilinna bussijaamani. Kuriteol tunnistajaid ei olnud, kuna sel ajal oli väljas pime,” sõnas pressiesindaja.

Naine suri saadud vigastustesse kiirabiautos, tema abikaasa viidi Jaanilinna haiglasse, kus talle tehti operatsioon.

“Mees on siiamaani raskes seisundis Jaanilinna haiglas,” lausus pressiesindaja. Tema sõnul teavitas Jaanilinna miilits juhtunust koheselt oma Narva kolleege.

Eesti Rahvusvaheliste Autovedajate Assotsiatsioon (ERAA) teatas eelmisel teisipäeval, et Ivangorodis varitseb veoautojuhte röövlijõuk.

ERAA andmetel langes Tartus Maarjamõisa haiglas eelmise nädala esmaspäeval teadvusele tulemata surnud Eesti veoautojuht möödunud reedel Ivangorodis röövlite ohvriks. Jaanilinna miilits lükkas need väited tagasi.

Miilits peab esialgsete andmete põhjal tema surma põhjuseks õnnetusjuhtumit.

Ivangorodi miilitsa ametliku teate kohaselt juhtus narvalasest veokijuhiga õnnetus 10. jaanuari õhtul.

Miilitsa teatel ostis veokijuht umbes pool kilomeetrit piirist eemal asuva ööpäev läbi avatud poest ploki sigarette ja lahkus. “Mõni aeg hiljem oli poodi jooksnud üks inimene, kes käskis poe juhatajal ruttu kiirabi kutsuda, sest kaupluse ees oleval astmel lamas teadvuseta mees,” vahendas Tuul.

Tema selgitusel kahtlustab miilits veokijuhi libedal trepil kukkumist esialgu just seetõttu, et tal olid nii kell käel, kullast kett kaelas kui taskus auto dokumendid. Juhi rahakott oli siiski kadunud.

61-aastast juhti ravinud Tartu Maarjamõisa haigla neuroanestesioloogia osakonna raviarsti Sveta Seemani selgitusel on väga raske enne lahangu tulemusi anda vastust, kas ta sai ajutrauma kukkumise tagajärjel või lõi meest keegi raske esemega pähe.

Detsembris langes Ivangorodis röövlite ohvriks narvalane, kes toodi raske ajukolju traumaga Eestisse, kuid miilitsa teatel polevat tegu kaugsõiduautojuhiga.

ERAA infojuht Anu Viks tunnistas, et nemad kuulsid tegelikult läbi mitme allika, et tegu võib olla kaugsõiduautojuhiga.