Eestima Sünnitusmajade Toetusfondi juht Raili Friedemann sõnab, et aidates kaasa kohaliku sünnitusosakonna tingimuste veel paremaks muutmisele, loodetakse leida juurde Saaremaal sünnitajaid, sest ainult on võimalik hoida sünnitusosakondi väikestes haiglates.

"Emad, kes on siin sünnitanud, räägivad enda ülipositiivsetest sünnituslugudest, sest sellist privaatsust ning vaikust ei leia just igast sünnitusosakonnast," ütles Friedemann.

Kampaania käigus loodab fond ka koguda tagasisidet veel rohkematelt emadelt, et anda see edasi haigla juhatusele – ainult nii saadakse teada soovidest ning ainult nii saab sünnitusosakonda Saaremaal veel paremaks teha. Tagasisidet saab anda siin.

Fond kutsub kampaaniast osa võtma kõiki, kellele Saaremaa korda läheb - eraisikuid, ettevõtjaid koheapealt, aga ka Saaremaalt pärit inimesi.

Fondi juhi sõnul koguvad nad vabatahtlike abil annetuskastidega toetusi aprillis ja mais toimuvatel Saaremaa sündmustel. “Lisaks korraldame 11.mail heategevusliku emadepäevakontserdi Kuressaare kultuurikeskuses, kus esinevad Kristel Aaslaid ja Grete Paia ning teised Saaremaalt pärit staarid."

"Hiljuti korraldatud NOM festivali heategevusliku õhtusöögi tulu (4000 eurot) annetati samuti elustamislaua tarvis. Üleskutse annetamiseks leiab nii tänavapostilt, lehest, raadiost kui restoranilaudadelt. Aprillikuu esimesel kahel Saaremaa võrkpalliklubi mängul korraldatakse oksjon, kus loositakse võistlejate autogrammidega võistleja särgid välja ning samuti oleme me kohal annetuskasti ning kaardimakseterminaliga,” sõnas Friedemann.

Toetusfond loodab, et Saaremaa on just see maakond, kes esimesena Eestis näitab, et kohalik kogukond saab oma jõududega palju ära teha!

Facebookis kampaania sündmuse leht: www.facebook.com/aitaalustadaelusaaremaal

Täpsema info ning võimaluse annetada on võimalik leida siit.

Vastsündinu elustamislaud, nagu selle nimetus ütlebki, on enneaegselt sündinud väikelapse elustamise laud. Enneaegselt sündinud laps ei pruugi ilma kõrvalise arstiabita ja vajalike keskkonnatingimusteta ellu jääda. Giraffe Warmer (GE Healthcare, USA) elustamislaud on varustatud kõige vajalikuga, et väikelaps saaks peale enneaegset sündi päästetud: laual on integreeritud elustamismoodul, mida on arstidel väga lihtne ja mugav kasutada; laual on seadmed, mis tagavad lapsele vajaliku temperatuuri ja niiskuse, laual on integreeritud seadmed väikelapsele lisahapniku manustamiseks jne. Laud ise on ergonoomiline ja kõrgtehnoloogiline ning sobib kasutamiseks isegi intensiivraviosakonnas, kuhu igasugune laud ei sobi.

Kuigi laud on mõeldud elustamiseks, on ta Kuressaare haiglas kasutusel igapäevaselt. Iga beebi käib sellelt laualt läbi, sest laua temperatuuri- ja niiskuse hoidmise võimalus aitab beebil paremini maismaaeluga harjuda.