"Mu väike lapselaps läks sinna kaevu juurde ja siis märkasingi, et see on praktiliselt lahtine," rääkis Saarte Häälele Uue tänava elanik, kes ei soovinud oma nime lehes avaldada.

Naine oli pärast jõulupühi lapselapsega Uuele tänavale jalutama läinud. Parkla juurde jõudes laskis lapselaps vanaema käest korraga lahti ja läks kaevu juurde uudistama. Talle järele rutanud vanaema märkaski, et kaev on ohtlik.

"Teadsin, et seal on kaev, aga ei aimanud, et see nii ohtlik on," ütles naine, lisades, et varem viisid inimesed sealt endale vett, kuid nüüd on paljudes majades vesi sees ja kaevu enam ei kasutata.
"Aga üks laud oli katki ja sealt vahelt paistis, et kaev on sügav ja vesigi on sees," märkis naine. Tema arust on kaev lastele ohtlik, samuti sinna pimedas juhuslikult sattunud täiskasvanutele.

Pumbaga kaev asub parkla prügikonteinerite taga ning sügav auk on puulaudadega kaetud. Kuid need lauad on pehkinud ja üks neist koguni murdunud.

Kuressaare linnavalitsus ei olnud ohust teadlik, kuid seal lubati välja selgitada, kellele kaev kuulub.
"Uurime asja ja vajadusel võtame kasutusele meetmed," kinnitas Kuressaare abilinnapea Kalle Koov, kes oli tänulik, et inimene teisi võimaliku ohu eest hoiatas.