Nii leiti laululava tagant keskaegse ringmüüri seest laskeavasse ehitatud kamin. Arheoloog Karel Püüa hinnangul võiks sellesse kaminasse ka täna tule alla teha, sest suitsulõõr läheb mööda müüri üles, kirjutab ajaleht
.

"Tunneli kaevamisel tuli välja kaks puulabidat, millega selle aja mehed on tööd tegid. Need 500-600 aastat vanad labidad lähevad Tallinna konserveerimisele ja ükskord saab neid Saaremaa muuseumis ka näha," rääkis Karel Püüa teisest üllatusleiust.

Tunnel kaevatakse mere poolt küljest, kust tuleb uus läbimurre lossi hoovi. Eile käisid projekteerijad ja ehitajad kohapeal tööde kulgu vaatamas. "Põhiteema oli uue silla projekti koostamine. Pargi väravast hotelli poole viiva teetammi all on praegu truup, kuid tuleb korralik sild," kirjeldas tellijapoolne projektijuht Tõnu Sepp olulist muutust lossi peatee juures.

Silla alt saab ükskord ka paadiga läbi sõita ja siis on vallikraavile võimalik paadiga ring peale teha. Lisaks restaureerimistöödele tehakse projekti kogumaksumuse raha eest lossis ka paar uut ekspositsiooni.