Reformierakonna kindlad kandidaadid on erakonna peasekretäri Kristen Michali sõnul praegune keskkonnaminister Jaanus Tamkivi ja Kuressaare linnapea Urve Tiidus, kirjutab Saarte Hääl.

Michali sõnul saab kandideerimise kontekstis rääkida ka riigikogu liikmest Lauri Luigest, vahepeal Rahvaliidust Reformierakonda üle karanud Tarmo Männist ja endisest Kärdla linnapeast Ene Kaupsist, kes on praegu samuti riigikogus.

IRL-i pressiesindaja Rauno Veri kinnitas juba varem meediast läbi käinud infot, et siinses ringkonnas asub kandideerima suurde poliitikasse naasev Tõnis Palts.

Sotsiaaldemokraatide pressiesindaja Kirsti Ruuli sõnul on sotside ridades valimistele minemas riigikogu liige Kalev Kotkas, Lääne maavanem Neeme Suur ja saarlasest ettevõtja Kajar Lember.

Samuti on räägitud Kihelkonna vallavanemast Raimu Aardamist ja hetkel Euroopa Liidu Hiina esinduses töötavast Hannes Hansost. Eile hommikul Hiina-lendu oodanud Hannes Hanso kinnitas Saarte Häälele, et kavatseb kindlasti koduringkonnas kandideerida.

Teised praegu riigikogus esindatud erakonnad oma plaane veel ei avalikustanud.