Esmaspäevast kolmapäevani tulevad Lõuna kaitseringkonna Kuperjanovi jalaväepataljoni aega teenima need noored kelle kaitseväeteenistus kestab 11 kuud. Nendest saavad allohvitserid, reservrühmaülemad või autojuhid.

"Pataljon on uute ajateenijate tulekuks valmis," ütles pataljoni ülem kolonelleitnant Hando Tõevere. "Loodan, et noored kohanevad uue elukorraldusega kiiresti ja suudavad hästi omandada sõdurile vajalikke oskusi ja teadmisi."

Järgnevad kuud on uutel sõduritel tegevust täis. Ligi kolmekuulise sõduri baaskursuse jooksul tuleb neil omandada nii riigikaitse põhitõed kui üksikvõitleja oskused, vajalik on selgeks saada rivisamm ning õppida kaaslastega koos elamist ja olemist ning tegutsema meeskonnana. Sõduri baaskursus lõpeb rännakuga, kus kontrollitakse kursusel omandatud teadmisi. Seejärel asuvad Lõuna kaitseringkonna sõdurid õppima autojuhi- või jaoülema erialale.

Kuperjanovi jalaväepataljonis on võimalik aega teenida erinevates allüksustes - jalaväe-, tagala- ja staabikompaniides, luurerühmas ning miinipilduja patareis.