Õnnetus juhtus hetkel, kui kaks pataljoni ajateenijat seisid veoauto kõrval, millest hakkas mööduma teine veoauto, selgitas 2. jalaväebrigaadi teabeohvitser Sander Mändoja. Liikuva veoauto roolis oli Kuperjanovi jalaväepataljoni tegevväelane, kes kehvadest ilmaoludest tingitud piiratud nähtavuse tõttu eksis manöövri sooritamisel kauguse hindamisega ning seetõttu jäid teise veoauto kõrval seisnud ajateenijad kahe masina vahele.

Õnnetust tunnistanud inimene edastas, et tegevväelane olevat tahtnud noorte ajateenijate ees sõiduoskustega kelkida. Mändoja sõnas, et tegevväelane põhjendas õnnetuse juhtumist kehvade ilmaoludega, mis takistasid nähtavust. Kaitseväe esialgsete andmete kohaselt ei ületanud möödasõitu teinud veoauto kiirus 20 kilomeetrit tunnis.

Mändoja kinnitas, et juht oli õnnetuse hetkel kaine ning omab vastava kategooria juhtimisõigust. Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab uurimine.

Mõlemale viga saanud ajateenijale osutasid kaasvõitlejad esmaabi ja kutsusid kiirabi, kes viis nad Lõuna-Eesti ehk Võru haiglasse. Sealt on üks kannatanu praeguseks edasi viidud Tartu ülikooli kliinikumi. Ühe anonüümse allika väitel viidi noormehed haiglasse luumurdudega. Kaitsevägi ei täpsustanud, kui tõsised noormeeste vigastused on.

Mõlemad sõduri lähedasi on juhtunust teavitatud.