Aktsiooni korraldaja Flo Kasearu sõnul kestis kogu ettevõtmine umbes 45 minutit. Järjekorras seisti umbes 20 minutit ja siis lasti inimesed sisse raha järgi. "Ja siis kogu ühtse massina, sellise elava skulptuurina nad läksid kunstihoonesse ja seal me andsime raha üle teisel korrusel suures saalis," rääkis Kasearu Delfile.

Kasearu sõnul pidasid inimesed end suhteliselt korralikult üleval. Alguses läks ka pisemaks tunglemiseks, kuid peale palvet võtta ükshaaval ilusti ritta kuulati sõna ja võeti ilusti järjekorda. "See oligi natuke eksperimendina, et kuidas nad üldse käituvad, näiteks kui me uksed avasime siis mina ootasin, et äkki mõned jooksevad, aga tulid väga niimoodi - pidulikult üle saali, kõndisid aeglaselt."

Järjekorra ajendiks sai Tallinn 2011 raames toimuv projekt "52 üllatust ja ideed", kus iga nädal terve aasta vältel antakse kellegile 10 000 kroonine stipendium. "Meie võtsime sama skeemi, et me oma raha 10 000 jagame 100 X 100 krooni ja vastutasuks saame sellise elava skulptuuri."

Elava skulptuuri eesmärk oli järjekorraga pöörata tähelepanu kunstigaleriidele linnaruumis. "Väga paljud inimesed ei teagi, kus on kunstigaleriid linnaruumis. Kui on mingi järjekord kusagil, siis tekitab see alati huvi, et mille järgi nad seal järjekorras seisavad ja mille järgi see järjekord on. Et pöörata tähelepanu, et inimesed läheksid kunstigaleriisse, sest kunagi muidu ei ole ju kunstigalerii ukse taga järjekorda," ütles Kasearu lisades, et kaasaegsele kunstile peabki tihtipeale peale maksma.