“Pöördumisele allakirjutanud mõistavad igati Tallinna linnavalitsuse ja Tallinna linnavolikogu pingutusi, et Tallinna linna eelarve ka 2011. aastal suudaks täita linnakodanike ootusi ja vajadusi. Samas oleks just enne kultuuripealinna aasta käivitumist hästi toimiva ainsa disainile ja arhitektuurile spetsialiseerinud galerii sulgemine (mis müügitehingu teostamisel on tõenäoline) äärmiselt negatiivne märk,” kirjutavad  kunstnikke ja arhitekte ühendavad organisatsioonid Tallinna linnapeale ja volikogu esimehele saadetud läkitus.

Linnavalitsusele saadetud avalduses tuletatakse meelde,et galerii on kogu oma kaheksa-aastase tegevuse jooksul teadlikult tutvustanud Eesti disaini ja arhitektuuriprojekte ning galerii tegevus on äratanud ka rahvusvahelist tunnustust.

Kirja autorid loodavad, et koostöös linnavalitsusega suudetakse probleemile parem lahendus leida. Pöördumisele on alla kirjutanud kunstnike liidu, disainerite liidu, arhitektide liidu, sisearhitektide liidu, kunstiakadeemia, disainikeskuse, arhitektuurikeskuse, Tallinna kunstihoone, SA UNESCO Eesti rahvusliku komisjoni, disaini- ja arhitektuurigalerii ning Kodulinna Maja esindajad.